Burleskin kuningatar: Dita Von Teesen ura

Dita Von Teese on nykypäivän tunnetuimpia burleskiartisteja. Von Teese (oikealta nimeltään Heather Renee Sweet) on amerikkalainen tanssija, malli, pukusuunnittelija, yrittäjä ja malli. Hänet tunnistetaan myös muusikko Marilyn Mansonin entisenä vaimona. Hän syntyi Rochesterissa, Michiganissa, vuonna 1972 ja hänen sukujuurensa ylettyvät niin Englantiin, Skotlantiin, Armeniaan kuin Saksaankin. 1940 -luvun klassinen vintagetyyli on kiehtonut Von Teeseä jo nuoresta iästä lähtien ja pukutietoudesta sekä klassisen baletin taustasta on ollut paljon hyötyä burleskiuran aikana. Von Teesen tyyli on aina koostunut näyttävistä pitsisistä korseteista, joita hän suunnitteli ja ompeli itse.

Kuinka Heatherista tuli Dita Von Teese

Von Teese valitsi taiteilijanimelseen Ditan mykkänäyttelijä Dita Parlon mukaan. Kun hänen täytyi keksiä myös sukunimi Playboyn kannessa esiintyessään, hän valitsi puhelinluettelosta Von Treese -nimen. Lehti kuitenkin painoi esiintyjän nimen väärin, ja hän päätti pitää uuden Von Teese -nimensä tulevissa julkasuissaan ja esityksissään.

Dita Von Teese ja burleskiura

Von Teese on saavuttanut kuuluisuutta fetissipiireissä kapean vyötärönsä ja tiukkojen korsettiensa ansiosta. Hän pystyy hivuttamaan korsettinsa jopa 42 cm mittaan. Hänet on kuvattu useiden fetissilehtien, kuten Bizarren ja Marquis -lehtien kansiin. Lisäksi Von Teese on poseerannut Playboylle useasti. Parhaiten hänet tunnetaan kuitenkin burleskiurastaan. Ensimmäiset burleskiesitykset nähtiin vuonna 1992 ja sittemmin hän on ollut aktiivisen keulakuvan roolissa luomassa lajia uudelleen. Yksi hänen tunnetuimmista esityksistään sisältää suuren martinilasin. Tämän lisäksi suurta suosiota saavuttanut esitys on ollut hänen höyhenviuhkatanssinsa. Lisäksi hän on esiintynyt pelkkiin timantteihin pukeutuneena New York Academy of Art -esityksessä – yhteensä tämä niukka esiintymisasu maksoi 5 miljoonaa dollaria. TV -yleisölle hän tuli tutuksi viimeistään America’s Next Top Model -ohjelman seitsemännellä kaudella, kun hän opetti kilpailijoille seksikästä poseeraamista ja tanssia.