Burleskivaatteet: seksikkäät materiaalit, kuviot ja asukokonaisuudet

Burleski tunnetaan esiintymisen lajina jossa upeat esiintymisasut hohtavat glamouria lavalla. Erityisesti burleskia varten suunnitellut vaatteet ovat saavuttaneet suosiota sekä Suomessa että maailmalla. Burleskivaatteet ovat usein suunniteltu eleganteiksi, naisellisiksi ja menneisiin vuosikymmeniin viittaaviksi. Korsetit ja sukkanauhat kuuluvat burleskiesiintyjien esiintymisasuihin. Suosituimmat materiaalit joista nämä seksiasut valmistetaan ovat silkki, kaunis pitsi ja sileän säihkyvä satiini. Myös seksikkäät alusvaatteet toimivat yhtä hyvin lavalla. Useat nykypäivän burleskiesiintyjät pitävät etenkin viettelevästä pin up -tyylistä. Burleskin ajatukseen kuuluu että jokainen esiintyjä voi peittää tai paljastaa niin paljon tai vähän kuin itse haluaa. Siinä missä aloittelevat artistit saattavat valita peittävämpiä asuja, kokeneet esiintyjät ovat jo ehtineet usein luoda omaleimaisen tyylin, joka sopii esiintymispersoonaan.

Burleskin historia ulottuu jo 1600 -luvulle, ja laji näki kultakautensa vuosien 1800-1940 välillä. Nykypäivänäkin lukuisat burleskitaiteilijat kunnioittavat esiintymislajin historiaa pukuvalinnoillaan. Suosituimpia tämän päivän burleskiasukokonaisuuksia ovat naiselliset, seksikkäät ja viettelevät puvut, joista ei puutu pitsiä, satiinia ja silkkiä. Tärkeä osa burleskin historiaa on myös muiden taiteenlajien parodioiminen ja karikatyyrimäiset esitykset. Huumori ja komedia näkyy myös tämän lajin burleskiasuissa ja meikeissä. Suosituimmat korsetit, jotka kiristävät vyötäröä kapeammaksi, ovat silkkiä tai satiinia.

Mitkä tahansa seksiasut eivät käy burleskiin

Kumiset tai esimerkiksi PVC:stä valmistetut korsetit eivät korista esiintymislavoja yhtä usein kuin perinteisistä, naisellisista materiaaleista valmistetut korsetit. Vaikka tyypillisesti korsetin on ollut tarkoitus jäädä vaatteiden alle, burleskissa korsetti on oleellinen osa esiintymisasua, joka jätetään esille. Korsetit voivat olla viktoriaaniseen aikakauteen liittyviä tai esimerkiksi armeijan univormujen inspiroimia. Suurin osa korseteista pysyy paikallaan itsestään mutta jotkut mallit voi hankkia myös irrotettavan niskalenkin kanssa. Usein lavoilla nähdään leopardikuvioita, jotka sopivat erinomaisesti sensuelliin ja viettelevään esitykseen. Asuun kuuluu silkkihanskat, jotka voivat olla monen värisiä, kuten mustia, valkoisia tai punaisia.

Seksikkäät sukkahousut ovat tärkeät

Asuun kuuluu melkein aina myös joko sukkahousut tai stay-up sukat. Myös sukkahousuja on saatavilla sukkanauhakuviolla. Verkkosukat ovat erittäin suosittuja esiintymisasun osia. Yleensä ne tulevat mustana erottuvuuden vuoksi, mutta myös esimerkiksi valkoisia ja punaisia verkkosukkahousuja on nähty lavoilla viime vuosina paljon.